FAQ

How can we help?

Hoe kunnen we je helpen?

Het Campuscontract

Wat is een Campuscontract?

Een campuscontract is een huurovereenkomst die geldt voor woonruimte bedoeld voor studenten. In dit contract is opgenomen dat je de woonruimte alleen kunt huren als je student bent. Je komt in aanmerking voor een appartement bij OurCampus als in Nederland ingeschreven bent voor een MBO, HBO of WO opleiding of PhDer bent. Wij controleren minstens jaarlijks of je daadwerkelijk nog student bent. Als je niet kunt aantonen dat je student bent, mag OurCampus volgens de wet de huurovereenkomst opzeggen. Nadat je jouw studie voltooiid of beeindigd hebt, heb je nog maximaal 3 maanden de tijd om een andere woning te zoeken. Check OurDomain voor huurwoningen voor (young) professionals.

Welke documenten moet ik meenemen voor het tekenen van het Campuscontract?

Bij het tekenen van jouw contract moet je de volgende documenten meenemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (voor buitenlandse studenten tevens de verblijfsvergunning)
  • Een bewijs van inschrijving aan jouw onderwijsinstelling
  • Je betaalpas voor het betalen van de administratiekosten en de waarborgsom à tweemaal de huur. Let op: uit veiligheidsoverwegingen accepteren wij uitsluitend betalingen per pin.

Wat is de duur van het Campuscontract?

Je tekent een contract voor 12 maanden, hierna is het contract maandelijks opzegbaar.

Kan ik voor een half jaar huren?

Nee. Bij OurCampus kun je een campuscontract afsluiten vanaf 12 maanden. Het is dus niet mogelijk om voor een kortere periode dan 12 maanden te huren. Als je op zoek bent naar een huurwoning voor een bepaalde duur tussen de 3 en maximaal 12 maanden zijn er wellicht short stay mogelijkheden via onze partner OurDomain

Voorwaarden

Kom ik in aanmerking voor een woning op OurCampus?

Om op OurCampus te mogen wonen is het een vereiste dat je als student staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Dit betekent een voltijd (minstens 19 uur) inschrijving voor een mbo-, hbo-, of universitaire opleiding. Tevens biedt OurCampus promovendi en postdoc studenten de mogelijkheid een appartement te huren. Als je geen student meer bent, check onze partner OurDomain voor huurwoningen voor (young) professionals.

Wat is een verklaring van onderwijsinstelling?

  • Een verklaring van je onderwijsinstelling dat je bent ingeschreven voor het lopende studiejaar een collegekaart van je onderwijsinstelling mét vermelding van geldigheid in het lopende studiejaar.
  • Een bewijs van inschrijving van je onderwijsinstelling voor het lopende studiejaar. Ook in de volgende gevallen kun je een appartement huren op OurCampus.
  • Je wacht op een co-schap plaats en laat hier bewijs van zien. Je hebt een aio of oio- aanstelling en je toont je arbeidscontract en meest recente loonstrook Je bent om medische redenen tijdelijk gestopt met studeren en laat ons hiervan een verklaring van de studentendecaan zien.

Ik studeer niet (meer) in Amsterdam, maar wel een opleiding ergens in Nederland. Mag ik een appartement huren op OurCampus?

Je komt in aanmerking voor een appartement op OurCampus indien je kunt aantonen dat je een student bent in Nederland, ongeacht in welke stad.

Ik heb (nog) geen verklaring van onderwijsinstelling ontvangen, wat moet ik doen?

Neem contact op met de administratie van jouw onderwijsinstelling en vraag naar een verklaring dat je bent ingeschreven. Met deze verklaring kun je aantonen dat je student bent.

Gebruik van het Appartement

Heb ik een eigen brievenbus?

Elke bewoner van OurCampus heeft een zelfstandig appartement. Dat betekent dat jij je eigen postadres hebt en dus ook jouw eigen afsluitbare brievenbus.

Is het mogelijk op met meerdere mensen in 1 appartement te gaan wonen?

De appartementen op OurCampus kleiner dan 40m2 zijn geschikt voor bewoning door 1 persoon. De appartementen vanaf 40 m² zijn geschikt voor bewoning door 2 personen. In geval van dubbele bezetting dient het campuscontract door 2 personen getekend te worden.

Ik wil in mijn appartement een vaatwasser aansluiten, mag dat?

Het installeren van een vaatwasser in jouw appartement is niet toegestaan.

Wat is een Campus Tag?

OurCampus is uitgerust met electronische sloten. Iedere bewoner krijgt een persoonlijke electronische sleutel (Campus tag) die toegang biedt tot de toegang van appartementengebouw, het persooonlijke appartement en de fiestenstalling. Tevens biedt de Campustag toegang tot faciliteiten die exclusief voor bewoners zijn zoals de studie ruimten, de wasserette en de lounge.

Mag ik roken in mijn appartement?

In de gebouwen van OurCampus is het uitsluitend toegestaan om in jouw eigen appartement te roken. In alle amenity ruimten is roken niet toegestaan. Uiteraard mag er buiten, op het campusterrein, wel gerookt worden.

Ik wil een eigen wasmachine aansluiten, mag dat?

Het installeren van een wasmachine in een appartement is niet toegestaan. OurCampus beschikt over een moderne wasserette waar bewoners voor een redelijke vergoeding gebruik kunnen maken van wasmachines en drogers. Er is tevens een stomerijservice beschikbaar bij de Albert Heijn.

Waar kan ik parkeren?

Direct naast OurCampus ligt station Diemen-Zuid met uitstekende trein, metro en busverbindingen. Amsterdam is vanaf OurCampus ook goed bereikbaar per fiets.

Er zijn tevens huurauto's beschikbaar van ConnectCar. Heb je toch een eigen auto nodig, dan heb je de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor ons parkeerterrein (Wisselwerking 2-6 te Diemen, circa 200m van OurCampus).

Bezoekers kunnen met de blauwe parkeerschijf gratis parkeren aan de Dalsteindreef (blauwe zone, max 2 uur) of met Parkbee op het parkeerterrein aan de Wisselwerking 2-6 (via Parkmobile of Parkline app).

Het is niet mogelijk om via de gemeente een parkeervergunning aan te vragen.

Financieel

Moet er een ouder/verzorger garant staan voor mijn huur?

Nee. Je bent persoonlijk verantwoordelijk voor tijdige betaling van jouw huur en servicekosten.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Na ondertekening van het huurcontract dien je naast de inschrijfkosten, tweemaal de huur als waarborgsom te betalen.

Wanneer krijg ik aan afrekening van de servicekosten?

Binnen 6 maanden na het einde van een kalenderjaar ontvang je een afrekening van jouw servicekosten.

Krijg ik huurtoeslag?

Mogelijk kom je in aanmerking voor huurtoeslag. Of dat het geval is hangt onder meer af van je leeftijd en inkomen. Op de site van de Belastingdienst kun je checken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Like ø Vibe?