OUR Minds Are Green

Elke dag biedt een nieuwe kans om beter voor onze omgeving te zorgen. Bij OurCampus proberen we bij te dragen aan een groenere toekomst. Onze missie is om onze gezamenlijke 'carbon footprint' te reduceren en een eco-vriendelijke lifestyle te stimuleren. OurCampus heeft daarvoor een reeks groene initiatieven genomen voor duurzaam wonen:

0,0 FOSSIELE ENERGIE

Per januari 2018 wordt alle elektriciteit op OurCampus genereerd door 100% duurzame bronnen en wordt er géén gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Onze partner Greenchoice levert uitsluitend groene energie, opgewekt uit natuurlijke bronnen als zon, wind, water en biomassa. Daarnaast wekken 191 zonnepanelen op de daken van OurCampus jaarlijks ook circa 45.000 kilowattuur op.

Alle gebouwen van OurCampus worden verwarmd door stadswarmte. Volgens onze leverancier NUON bespaart dit circa 50% CO2 emissie ten opzichte van conventionele HR ketels op aardgas. Dit is vergelijkbaar met een reductie van ongeveer 800.000 kilo CO2 emissie of de opbrengst van 8.000 zonnepanelen (!). Er is géén olie- of gasgestookte apparatuur op OurCampus.

AFVAL

OurCampus faciliteert en stimuleert afvalscheiding. Meer dan 99% van het afval dat ingezameld wordt op OurCampus wordt hergebruikt door onze partners. Voor de inzameling van restafval beschikt elk gebouw over perscontainers; hierdoor worden transportbewegingen aanzienlijk verminderd. Het glas, papier en karton dat onze bewoners scheiden, wordt 100% hergebruikt. Oude schoenen en kleding kunnen worden aangeboden in de container van het Leger des Heils. Ingeleverde spullen worden gesorteerd en zo mogelijk gedoneerd aan mensen in een financieel lastige situatie. Kleding die beschadigd is, wordt gerecycled. Bij Albert Heijn kunnen batterijen en spaarlampen ingeleverd worden. Lege inktcartridges worden voor hergebruik verzameld bij de service desk. Het tuinafval wordt gecomposteerd en hergebruikt als natuurlijke mest.

Grofvuil zoals meubels wordt gerecycled als restafval. We stimuleren bewoners echter om potentieel bruikbare spullen te doneren aan medebewoners of aan te bieden aan lokale kringloopwinkels.

WATER

Onze woningen zijn uitgerust met waterbesparende perlators die het waterverbruik tot 50% kunnen reduceren. Omdat Nederlands kraanwater tot het schoonste en veiligste ter wereld behoort, promoten wij het drinken van kraanwater in plaats van water uit wegwerp petflessen.

LED

Alle publieke buiten- en binnenruimten van OurCampus zijn voorzien van uitsluitend LED verlichting.

TRANSPORT

Fietsen is een snelle, gezonde en duurzame manier van reizen; iedere woning beschikt over een eigen plek in de fietsenstalling. OurCampus is ook uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer via Station Diemen Zuid (metro, trein, bus). Ook werken wij samen met onze partners aan het opzetten van elektrisch autodelen.

SCHOONMAAK & WASSERETTE

Onze schoonmaakpartner gebruikt uitsluitend schoonmaakmaterialen en -middelen die “Cradle to Cradle” gecertificeerd zijn (biologisch en/of herbruikbaar, geproduceerd met 100% duurzame energie).

In de wasserette van OurCampus wordt de uitgifte van water, zeep en wasverzachter automatisch gedoseerd op basis van het gewicht van de was. Op deze wijze wordt de impact op het milieu verminderd en het verlengd de levensduur van kleding.

MOESTUIN

Bewoners van OurCampus kunnen gebruik maken van de speciale moestuin. Hier worden periodiek gratis masterclasses gegeven door een professionele tuinman. Iedere bewoner is welkom om zich aan te sluiten bij de moestuinclub; het zelf kweken van groente en fruit is duurzaam, goedkoop en lekker!

BEPERKEN DRUKWERK

Het team van OurCampus streeft ernaar om drukwerk te minimaliseren door vooral met bewoners te communiceren via email en de online portal. Voor bewoners die geen ongeadresseerde post willen ontvangen zoals folders en huis-aan-huis bladen, zijn er NEE/NEE stickers voor de brievenbus beschikbaar.

OurCampus stimuleert en faciliteert waar mogelijk om bewoners milieubewuste keuzen te laten maken. Zoals Barbara Mikulski ooit zei: “Each one of us can make a difference. Together we make change."


Like ø Vibe?